Slik sorterer du ditt avfall

Avfall kan redde verden, og vi har alle lært og fått høre at man skal kildesortere. De fleste av oss vet også hvordan vi skal kildesortere ulikt avfall. Kildesortering kan føre til en del irritasjoner. Matrester som lukter, papp som samler seg opp, glass og hermetikk som tar over kjøkkenet. La ikke irritasjonen gå utover et miljøbidrag. Det finnes nemlig mange måter kildesortering kan bli lett, gøy og stilig. Her får du noen enkle tips på hvordan du kan kildesortere med stil.

Resirkuleringsskap fra Ikea

I dag kan du kjøpe et komplett resirkuleringsskap fra Ikea. Serien heter Retur og bygget på konseptet til det populære skoskapet til Trones. Retur består av tre bokser i ulik størrelse som du kan sette sammen etter eget ønske. Resirkuleringsskapet er laget av plast og har et enkelt design. Den kommer i en hvit farge og det medfølger et lokk. Du kan sette skapet på kjøkkenet, under en benk, i et kott eller der det skulle passe deg best. En annen komponent i Ikea sin Retur serie heter» Gjenvinn avisene» og er perfekt egnet til oppsamling av aviser og annet papir.

Kildesorteringssystemet Ekoline

Imperial Engros har utviklet Ekoline kildesorteringssystem. Kildesorteringssystemet har tre plastdunker med lokk som er festet på skinner man kan trekke ut. Du kan feste det under en kjøkkenbenk, og dermed tar ikke avfallet noe ekstra plass. Veldig smart, enkelt og ryddig. Den ene boksen har en kapasitet på 16 liter, den andre har en kapasitet på 21 liter og den siste boksen er til returprodukter som batterier.

Finn Clausen Arkivsystemer har utviklet et proft sorteringssystem som egentlig er beregnet til kontoret, men den kan også benyttes til kildesortering av papir, batterier, glass og hermetikk. Skapet er hvitt med plass til både to og fire oppbevaringsenheter. Dette er en vare som må bestilles.

Systemer tilpasset kjøkkenet ditt

Flere kjøkkenprodusenter tilbyr kildesorteringssystemer som er tilpasset det kjøkkenet du kjøper. Sigdal har et system med tre avfallsbøtter som man kan montere ved oppvaskbenken. Hele tanken er at kildesorteringen ikke skal ta opp unødvendig mye med plass. Avfallsdunkene er enkle å rengjøre for å unngå vond lukt og misfarging.

Du kan også lage et kreativt system selv. Kjøp inn dunker og en hylle. Pynt med klistremerker eller annet, og sett din egen personlige vri på det. Søker du på nettet finner du mange kreative tips til hvordan du kan gjøre det selv. Det kan både være enkelt eller mer avansert. Kanskje det kan bli et nytt familieprosjekt?

Pluggis er en annen nyhet fra Ikea. Disse boksene er best egnet til papiroppsamling, og du kan sette boksene oppå hverandre og plassere dem under skrivebordet. Designet er rent, men stilfullt. I tillegg er materialet laget av gjenvunnet plast.

Clash Olson tilbyr et sorteringssystem til kompostert materiale, restavfall og annet resirkulerbart materiale. To av beholderne har en kapasitet på 12 liter, mens den siste er på 7 liter. Du kan velge om du vil ha med skinner. En annen god mulighet er et kildesorteringssystem fra Byggmakker som du kan ha under kjøkkenbenken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved